Tekemistä lähialueella

Salpapolku

Salpapolku on sotahistoriallinen ulkoilureitti Oravisalossa. Reitti myötäilee Oravisalon itärannalle rakennettuja Salpalinjan rakenteita. Salpalinja oli Suomen suojaksi II maailmansodan aikana rakennettu puolustuslinja. Polun kautta pääsee tutustumaan sota-aikaisiin rakenteisiin sekä Oravisalon ja Hämeenselän rantojen luontoon. Osa Salpapolun historiallisista rakenteista on entisöity ja alueelta löytyy mm. majoituskorsu ja korsusauna.

Reitin pituus: 3 km.
Kesto: noin 45 min.
Reitti merkattu puisin kyltein. Helppokulkuinen. Osassa polkua kivikkoista maastoa.

Kalastus

Oriveden vesistö tarjoaa loistavat mahdollisuudet kalastukseen. Kalastaa voit rannasta tai soutuveneellä.

Pyöräily Saaristo Trail

Oravisalon ja Varpasalon saarten alueella kulkeva pyöräreitti.

SUP-lautailu

SUP-laudalla (Stand Up Paddling) pääset lähtemään helposti vesille lähes minkälaisesta rannasta tahansa ja ihailemaan veden päältä hiljaisuudessa luonnon ihmeitä. SUP-lauta on lainelaudan näköinen lauta, jota melotaan seisten laudan päällä. Seisten melonta antaa paremmat mahdollisuudet järvimaisemien ihailuun korkeammalta kuin vaikkapa melonta. Suppailun aloitus on helppoa: tärkeintä on oikean seisomakohdan ja tasapainon löytäminen laudalla.

SUP-laudan voit vuokrata isänniltä hintaan 20 euroa/päivä

Paksunniemen kesäkeidas

Kodikas satamaravintola tarjoaa herkkusuille kahvila-konditoriatuotteiden ja jäätelöannosten lisäksi monipuolisen menun sekä juomia anniskeluoikeuksin, kauden uutuus Paksut Pojat olut ja siideri.

Paksuniemen suuren suosion saavuttaneita pizzoja, salaatteja, burgereita, ala Carte- ja grillimenu-annoksia voi nautiskella myös laajalla terassilla järvinäkymiä ihaillen. Pihapiirissä on Satamapuoti, Myllymuseo taidegallerioineen ja Paksuniemen kesäteatteri.

Address: Paksuniementie 241
82300 Rääkkylä
puh. +35840 683 8748
email: paksuniemensatama(at)gmail.com

Rääkkylän kirkko

Rääkkylän puinen kirkko on rakennettu 1851 kylän korkeimmalle paikalle.
Kirkko on yksi maailman suurimmista puukirkoista. Keskellä kirkkoa on suuri kahdeksankulmainen kupoli. Kirkkosalissa kiertää keskikupolia kannattavien pylväiden varaan rakennettu lehterikerros.

Osoite: Kirkkotie 7, Rääkkylä

Luomumansikkaa / Sikiönmäen luomutila

Sikiömäen tila tarjoaa luomumansikkaa joko itse poimittuna tai valmiiksi kerättynä. Tilalta saatavilla myös herukkaa, marjamehua ja hunajaa. Tilalla järjetetään myös ohjattuja kierroksia sekä mehiläissafari kesäisin.

Tero Tolvanen
Mölsänniementie 100
82310 ORAVISALO
p. +358 40 516 5857 tai +358 13 663 415

Hieroja / pt Lehvonen

Klassinen- ja urheiluhieronta, elämäntapamuutokset, personal trainer.
Myös kotikäynnit mahdollisia.
Oravisalolainen Mikko Lehvonen on koulutettu hieroja, personal trainer sekä kokki. Mikko on työskennellyt myös fysikaalisessa hoitolassa, joten erilaiset urheiluvammat ja niiden hoito ovat tulleet hänelle tutuksi.

Yhteystiedot:
Kylätie 12
82300 Rääkkylä
lehvonenmikko(at)gmail.com
puh. 040 865 7274

icon07-free-img

Osoite

Hämeenniementie 46 B

82310 Oravinsalo

icon09-free-img

Puhelin

+358 40 512 9901

varaustiedustelut

icon08-free-img

Sähköposti

topintuvat@topintuvat.com

varaustiedustelut myös sähköpostilla